СИТЕ познаваме некој кој не може да помине ни секунда без својот партнер. Тој на крајот им станува сè на светот, но нивната прекумерна потреба за љубов ги прави барани и посесивни и може да ја уништи нивната врска. Ова е листа на знаци кои се емоционално зависни од партнерот.

Рак

Раковите се исклучително чувствителни и лесно стануваат зависни од личноста во која се заљубени. Тие не сакаат да ја повредат и затоа никогаш не се караат и не и кажуваат лоши зборови. Овие луѓе се исклучително сочувствителни, лојални и интензивни, а истото го очекуваат и од своите сакани. Ако не добијат љубов и внимание за возврат, се чувствуваат повредени и го користат плачењето како оружје за манипулација.

Овен

Бидејќи се од огнениот елемент, Овните се среќаваат како силни и жестоки, но под нивната цврста надворешност се крие чувствително срце кое бара љубов. Кога ќе го најдат, напорно работат околу партнерот и целосно се фокусираат на него во желбата да го направат среќен. Нивниот сакан станува се на светот, па не му даваат мир, што може да доведе до потешкотии во врската.

Риба

Рибите се со меко срце и многу емотивни. Овие луѓе интензивно чувствуваат сè и лесно се врзуваат за некого. Рибите само сакаат љубов и разбирање од партнерот. Често се опседнати со потребата да бидат сакани, па на различни начини се трудат да му угодат на партнерот, а тоа лесно може да им стане главна и единствена цел во животот.