НЕКОИ немаат проблем со точноста, всушност и инсистираат на тоа, но за други доцнењето и промашувањето на роковите се нормален дел од секојдневието. Поради ова, понекогаш може да изгледаат мрзеливо, неодлучно, па дури и себично. Астролозите велат дека некои хороскопски знаци се повеќе склони кон одложување од другите, па затоа дознајте дали сте на таа листа.

Риба

Рибите се тип на луѓе кои секогаш забораваат на обврските и доцнат на работа. Овие луѓе се исклучително емотивни и лесно се вознемируваат. Кога се под притисок или преоптоварени со обврски, почнуваат да бегаат од проблемите во нивниот фантастичен свет. Друга причина поради која одложуваат е нивната креативна природа. Тешко им е да извршуваат задачи кои не ги мотивираат.

Рак

Раковите се преокупирани со нивната емоционална состојба. Тешко им е да се фокусираат на нешто што треба да направат бидејќи постојано се загрижени и се плашат дека нешто ќе тргне наопаку. Тие често ги занемаруваат обврските кои им предизвикуваат премногу стрес. И покрај ова, овие луѓе сакаат да имаат сè под контрола. Ако се способни да ги остават емоциите на страна, тогаш можат успешно да ги завршат задачите.

Стрелец

Стрелците се енергични, импулсивни и живеат во моментот, поради што често доцнат со роковите. Тие уживаат во забавата и не сакаат да пропуштат ниту една можност што им ја нуди животот. Тие секогаш се зафатени со планирање на нивниот следен датум, одмор или авантура, што им отежнува да се фокусираат на задачата што ја имаат.

Вага

Вагите не сакаат да одолговлекуваат, но тешко им е да одлучат што сакаат. Нивната постојана неодлучност е една од главните причини зошто ги пропуштаат роковите. Постојано ги одмеруваат сите опции и имаат потешкотии да приоретизираат, што доведува до ментална парализа што ги спречува да преземат акција и да одат напред.