ДА СЕ сам не мора да значи да биде осамен. Некои независни луѓе немаат проблем да бидат сами, но има луѓе на кои осаменоста не им е избор, туку им се наметнува. За таквите личности е тешко да најдат некој со кој ќе се поврзат, најчесто поради високите критериуми или емоционалната дистанца што им го отежнува опуштањето. Астролозите наведуваат дека овие три знаци најчесто се чувствуваат осамено.

Риба

Ова е најчувствителниот знак на хороскопот, а оваа чувствителност може да доведе до чувство на изолација. Нивната глава е често во облаци бидејќи повеќе ја сакаат фантазијата отколку суровата реалност. Поради оваа причина, многу Риби се осамени души кои секогаш бараат идеален партнер, а во исто време ги отфрлаат оние кои би можеле да ги направат среќни, но не се вклопуваат во нивната фантазија.

Рак

Раковите се исклучително емотивни и чувствителни, па лесно се повредуваат. Тие често стануваат опседнати со минатото и поранешните партнери, што ги спречува да живеат во сегашноста. Покрај тоа, Ракот се смета за најрасположен знак во Зодијакот. Не е лесно да се толерираат нивните промени во расположението, кои можат да ги избркаат луѓето. Затоа, Раковите претпочитаат да најдат утеха во своето семејство, наместо да излегуваат и да запознаваат нови луѓе.

Девицa

Девиците важат за најголеми перфекционисти во Зодијакот, па често ги отфрлаат луѓето доколку сметаат дека тоа не е идеално совпаѓање. Ќе се фокусираат на нечии маани и недостатоци, поради што ќе ја пропуштат можноста подобро да го запознаат. Од друга страна, нивната исклучително критична природа може да ги наведе другите да трчаат со прва глава без разлика. Никој не сака да биде во близина на оние кои постојано наоѓаат маани на другите.