ОБРАЗОВАНИЕТО, животната средина и образованието нè поттикнуваат да бидеме љубезни кон другите, но некои луѓе не успеваат баш со тоа. Во астрологијата се смета дека луѓето родени во овие три хороскопски знаци можат да бидат прилично груби и да не ги земаат предвид туѓите чувства:

Стрелец

Овој огнен знак е спонтан и отворен, но може да биде и прилично груб. Стрелците се брутално искрени и не го земаат предвид фактот дека можат да повредат некого со нетактични изјави или постапки, а карактеристично им е и тоа што често претеруваат кога се шегуваат на туѓа сметка. Овие луѓе никогаш не се извинуваат за своите постапки бидејќи ги сметаат за оправдани.

Овен

Овенот е на второто место на листата на груби знаци. Овие луѓе можат да бидат неверојатно груби без оглед на околностите во кои се наоѓаат. Тие се спонтани и осип, а јазикот често им е побрз од умот. Кажуваат што мислат, без да размислуваат дали тоа некого ќе навреди или навреди. Кажувањето на вистината им е поважно отколку да се грижат за чувствата на другите луѓе.

Близнаци

Близнаците не знаат добро да управуваат со емоциите, но незадоволството и фрустрациите кои се таложат во нив често доведуваат до несоодветни изјави и реакции. Нивниот начин на комуникација не е тактичен и се ќе ви кажат во лице, без никакво украсување. Згора на тоа, тие често додаваат нешто за уште повеќе да ја нагласат нивната гледна точка.