СИТЕ познаваме некој кој постојано се сопнува, си сипува кафе или постојано испушта работи. Во астрологијата се верува дека за тоа може да биде одговорен знакот во кој сме родени, па најнесмасните луѓе најчесто се припадници на овие хороскопски знаци.

Риба

Рибите често се губат во својот фантастичен свет. Поради ова, тие се помалку свесни за својата околина и можат да дејствуваат несмасно во физичка смисла. Тие често се сопнуваат по предмети бидејќи не се фокусирани на околината. Поради расеаноста, тие не се фокусирани на практични задачи, што може да доведе до несмасни постапки.

Близнаци

Близнаците се познати по својата интелигенција, брзо размислување и љубопитност. Тие се многу активни и енергични, но тоа може да ги направи несмасни. Тие често се движат пребрзо и не се внимателни кога прават нешто. Тие обично се удираат или се сопнуваат над нешто, а исто така можат да се исечат или изгорат додека готват. Премногу се нетрпеливи и сакаат да завршат сè што е можно поскоро, што ги прави несмасни.

Водолија

Водолиите се познати по својот интелект и желбата за општествени промени. Сепак, тие често се толку посветени на своите идеи што можат да бидат несмасни во секојдневните активности. Тие не забележуваат што се случува во нивната околина бидејќи повеќе се фокусирани на големата слика отколку на деталите. Тие се авантуристички и полни со енергија, што ги прави склони кон ризични потези и непријатни ситуации.