СИТЕ сме комплицирани на свој начин. Некои луѓе се лукави и манипулативни и ги користат другите за да го добијат она што го сакаат. Други се емотивни и не можат да ги контролираат своите мисли и чувства, а има навистина комплицирани луѓе кои често не можат ниту со сигурност да ги разберат сопствените емоции. Во астрологијата, овие три знаци се сметаат за најтешки за читање.

Близнаци

Близнаците имаат двојна личност што ги прави комплицирани. Тие се непредвидливи, па можат да испланираат нешто, а потоа да откажат во последен момент. Прилагодливи се и паметни, што им дава можност да лажат без да трепнат. Тие често ги менуваат личностите, па никогаш не знаете што ќе добиете со нив. Постојано ќе се прашувате дали ќе се соочите со добриот или со злобниот близнак.

Рак

Овие луѓе имаат интензивни емоции кои често се контрадикторни и неразбирливи дури и за нив самите. Долго време им треба да ги сфатат своите чувства и да разберат што сакаат. Од сите знаци, Раковите можат да имаат најголема корист од отворањето и разговорот за своите емоции со пријателите или семејството.

Скорпија

Скорпиите имаат доволно сила и упорност да се соочат со сите предизвици што ќе им се најдат на патот. Поради овие особини, како и нивната таинствена природа, луѓето не можат да го предвидат нивниот следен потег. Но, Скорпиите честопати и самите се непредвидливи. Тие имаат потешкотии да се разберат себеси и нивните интензивни емоции, што предизвикува деструктивни модели на однесување.