ИАКО би било убаво сите да бидеме секогаш искрени, за жал, тоа често не функционира во пракса. Сите ние понекогаш сме склони да лажеме. Некои тоа го прават пресметано и за своја корист, а некои со добра намера, за да не повредат некого. Родените под овие знаци веруваат дека вистината е поважна од туѓите чувства, па затоа секогаш се брутално искрени:

Овен

Овните не гледаат вредност во лажењето и се многу директни во својот пристап. Овие страсни луѓе не бираат зборови и не се трудат да ги поштедат туѓите чувства бидејќи длабоко во себе знаат дека секогаш треба да ја кажуваат вистината. Ова ги прави одлични пријатели кои ќе ви кажат работи што можеби не сакате да ги слушнете, но подобро е да ги знаете. Тие први ќе ви кажат дека некоја облека не ви стои добро.

Јарец

Бидејќи овој знак е фокусиран на остварување на своите амбиции, не сака да се занимава со драма. Јарецот нема време за тривијални однесувања како што се ширење гласини или разубавување приказни. Чувствуваат дека е нивна должност да бидат искрени во сè што велат и прават. Сепак, ова понекогаш може да се карактеризира како бесчувствителност и студенило.

Водолија

Водолиите не веруваат во кажување мали лаги за да го задржат мирот. Тие секогаш ја кажуваат вистината и не се грижат дали тоа ќе повреди нечии чувства. Ако побарате нивно мислење за некоја тема, тие ќе ви го кажат своето мислење и нема да се воздржат. Тие сакаат да им ја пренесат својата мудрост и знаење на другите, а тоа можат да го постигнат само ако се искрени и директни.