Шкорпиите се прилично пребирливи кога е во прашање изборот на партнер. Имаат силна личност, тврдоглави се и не се подготвени да се прилагодат на никого. Овие луѓе се страствени, интензивни и секогаш одат на се или ништо, па им треба партнер кој целосно ќе им се предаде. Сакаат да најдат некој кој ќе им пружи безусловна љубов, а за возврат ќе му дадат се од себе и ќе му дадат страст каква што никогаш не доживеал.

Најдобрите партнери

Водата Ракот и Рибите се идеални партнери за Скорпијата бидејќи тие се единствените кои можат да ја разберат длабочината на неговите чувства. Тие ќе му дадат многу љубов и ќе се заколнат на лојалност, а тој за возврат ќе ги заштити и ќе ги поттикне да бидат похрабри во животот.

Врската помеѓу Скорпијата и Бикот е доста честа појава, а многу астролози ја нарекуваат најогнената врска во Зодијакот. Овие луѓе често се препознаваат на прв поглед и веднаш започнуваат страсна врска. Иако и двајцата се силни и тврдоглави личности, тие можат да постигнат хармоничен однос бидејќи имаат слични желби – и двајцата бараат емоционална и материјална сигурност.

Најлошите партнери

Близнакот може да го привлече со својата интелигенција и смисла за хумор, но брзо ќе сфати дека не може да се потпре. Ќе го одбие површноста и неодговорноста по која е познат овој знак и секогаш ќе има чувство дека не може да му се верува.

Водолијата му е интересна, но брзо го одбива со студенило и желба да се истакне. Ниту Лавот не му одговара бидејќи и двајцата се силни личности, па меѓу нив секогаш ќе има борба за доминација. Добро ќе се сложуваат само во кревет.