Повеќе европски медиуми тврдат дека дошле до имињата на 30. фудбалери кои се номинирани за Златната топка.

За Златната топката во овој момент според обложувалниците фаворит е Лионел Меси. Во продолжение погледнете ја листата која што ќе потенцираме дека не е официјална.

Во продолжение можете да ги погледнете имињата на номинираните фудбалери: