На 28 октомври во Кина пристигнува долгоочекуваниот филм Prey for the Devil, за кој многумина веќе тврдат дека може да биде најстрашниот хорор филм на годината.

Ѓаволскиот плен ја следи калуѓерката Ен (Жаклин Баерс), која влегува во битка со ѓаволот за да ја спаси душата на една млада девојка. Како одговор на глобалниот пораст на опседнување со демон, Католичката црква повторно ги отвора училиштата за егзорцизам за да обучуваат свештеници.

Иако на калуѓерките им е забрането да ги вршат овие ритуали, професорот (Колин Салмон) го препознава подарокот на сестра Ен и се согласува да ја тренира.

Сестрата Ен верува дека девојката е опседната од истиот демон кој ја мачел нејзината мајка пред години, но набрзо сфаќа дека ѓаволот ја сака.

На IMDb, филмот веќе има оцена од 6,7, а критичарите кои го прегледаа го предвидуваат неговиот успех.