Почетната цена е исто така позната.

И тоа изнесува 9.999 евра за овој минијатурен автомобил на ниво на скоро двојно поскап Смарт. Сепак, овој автомобил нуди четири седишта и електричен дострел од 200 км. Неговото име е Дарц, или Дартц ФреЗе Никроб.

Овој автомобил ги споделува основите со кинескиот Wuling Mini-EV, кој се продава во Кина за околу 3.700 евра. Европската минијатура нема многу да се разликува во стилот, но ќе понуди голем број опции за прилагодување. На овој начин ќе можете да земете автомобил без задни седишта, а исто така ќе можете да изберете кожен тапацир, но направен на растителна основа. Имено, оваа ткаенина ја нуди бразилската компанија Нова Каеру, а направена е од лисјата на растението слоново уво(Алокасија Макророхиза).

Исто така, автомобилот доби нови LED светла, а се разгледуваат и безбедносните елементи како што се воздушни перничиња и ESP. Заменувајќи ги халогени светла со LED диоди и модификации на електрониката, тие успеаја да го зголемат опсегот од „кинески“ 170 на 200 километри, потврди директорот на „Дартц“ на Карскопс лично.