Состојки:

– 150 г орео бисквити
– 80 г путер
– 300 мл слатка павлака
– 400 г маскарпоне или друго крем-сирење
– 5 лажици шеќер во прав
– 50 г ситно сечкани орео бисквити за кремот
– 50 г мелени орео бисквити за посипување

ПОДГОТОВКА

Сомелете ги орео бисквитите, додајте го путерот и добро измешајте. Смесата префрлете ја во калап за торта, израмнете со шпатула или некоја друга алатка. Потоа во сад ставете ја слатката павлака и матете додека добиете шлаг. Во друг сад изматете го крем-сирењето со прав шеќерот. Во смесата додајте ги сечканите орео бисквити и измешајте. Кремот префрлете го во калапот и измазнете да се порамни филот. На крај тортата посипете ја со мелените орео бисквити и оставете да се стегне во фрижидер.