Идеален десерт за сите љубители на богатиот чоколаден вкус…

Потребни состојки:

  • 250 гр мелени интегрални бисквити
  • 100 гр маргарин
  • 400 гр чоколадо за готвење
  • 200 гр неутрално крем сирење
  • 100 гр бело или црно чоколадо за преливање
  • 400 мл слатка павлака

Подготовка:

Во сад растопете го маргаринот, па со него прелијте ги мелените бисквити и измешајте. Смесата измесете ја со раце додека да се соедини и распоредете ја во кружен калап обложен со пластична фолија.

Чоколадото искршете го и ставете го да се растопи. Додадете слатка павлака и мешајте. Кога ќе се растопи чоколадото тргнете го од огнот, додадете го крем сирењето и мешајте додека смесата да се соедини.

Префрлете во сад и матете со миксер додека да стане пенаста, па истурете ја смесата врз кората од бисквити и оставете да се олади и стегне.

Белото или црно чоколадо скршете го и стопете го со малку масло и прелијте го преку тортата. Вратете ги ледените коцки во фрижидер добро да се оладат. По желба украсете со малку кокос или рендано бело чоколадо.

Уживајте!