Марадона беше тестиран за присуство на наркотични средства и алкохол во неговата крв, но беше откриено застрашувачко откритие.

Истрагата за смртта на Диего Марадона продолжува и иако најновите сознанија се точни, таа истрага нема да заврши тука. Обдукцијата на славниот аргентински фудбалер е завршена, скоро еден месец по неговата смрт, а нејзините резултати се шокантни!

Аргентинската телевизија „Телефе“ ги објави резултатите од обдукцијата на Диего Марадона во програма во живо и се очекува да се „крене прашина“ уште повеќе.

Шокантни тврдења на поранешниот личен лекар на легендата: Марадона се самоуби

Во извештајот се наведува дека во крвта на Марадона не се пронајдени траги од дрога или алкохол, но постои еден застрашувачки факт.

Резултатите од обдукцијата тврдат дека Марадона не умрел брзо, но дека пред смртта доживеал агонија која може да трае меѓу шест и осум часа!

Оваа шокантна вест сигурно ќе доведе до реакција на правниот тим, кој уште порано тврдеше дека смртта на Марадона се должи на небрежност на лекарот. Доколку наодите од аутопсијата се покажат точни, докторот Леополдо Луке и неговите соработници може да бидат гонети и казнети.

Отворено писмото кое лично го потпиша Марадона и во него ја има последната желба

Според извештајот за обдукција, во телото на Марадона се пронајдени траги на антидепресиви, антипсихотици кои се користат за лекување на биполарни нарушувања, како и лекови што се користат за смирување на ненадејни напади.

Официјален извештај за обдукција вели дека Марадона починал од „акутен белодробен едем поради влошување на срцевата слабост“.