ИАКО сите сакаме одмор и релаксација, има луѓе кои сакаат постојано да уживаат во тоа. Не се особено вредни и продуктивни и не се заморуваат доколку не завршиле некои задачи. Работат само кога сакаат, а задоволството им е на прво место. Според астрологијата, ова се најмрзливите знаци на Зодијакот.

Бик

Биковите се познати по тоа што се мрзливи. Бидејќи со нив владее Венера, планетата на задоволството и убавината, тие се големи хедонисти кои ги сакаат пофините работи во животот. Иако се посветени на целта, не брзаат да стигнат до таму. Тие обично одбиваат задачи што ги сметаат за непотребни и претпочитаат да поминуваат време на одмор и уживање во нивните хоби.

Вага

А со Вагата владее Венера, па таа ги цени и пофините работи што ги нуди животот. Таа е позната по тоа што сака да се опушта и да ги игнорира обврските. Таа може да користи шарм и духовитост за да натера некој да ја заврши работата за неа. Вагите повеќе сакаат да се мрзат и да уживаат во сите придобивки од животот отколку да прават нешто.

Риба

Рибите имаат многу доблести, но трудољубивоста не е една од нив. Тие се прилагодливи, но нивната флексибилност е поемотивна и интуитивна по природа и помалку фокусирана на задачи. Иако веднаш ќе ви дојдат на помош во време на емоционална криза, не сметајте на нив доколку ви треба конкретна услуга која бара труд. Рибите повеќе ќе разговараат и ќе се мрзат отколку да се занимаваат со работа.

Стрелец

Стрелците работат само кога сакаат. Иако не им недостига волја и енергија, тие обично превртуваат со очите кон долга листа на задачи или некоја комплицирана и долга задача. Ако нешто не им е интересно, не ги интересира. Овие луѓе сакаат да уживаат и да се забавуваат, но не сакаат да се врзуваат непотребно, па не прават ништо што им е досадно.