Надзорното тело на ЕУ, ОЛАФ, започна истрага против Европската агенција за гранична и крајбрежна стража, Фронтекс, за наводите за малтретирање, лошо однесување и одбивање на мигранти.

Истражителите на ОЛАФ започнаа да ги испрашуваат членовите на Фронтекс на почетокот на декември во врска со обвинувањата за малтретирање и лошо однесување што наведе некои официјални лица, вклучително и многу високо, да ја напуштат агенцијата во последните неколку месеци, објави бриселскиот „Политико“.

– Advertisement –

Прикажи повеќе