Јавниот обвинител на Бугарија Иван Гешев распореди „Националната истражна служба“ да ја преземе истрагата за сообраќајната несреќа со српскиот автобус, соопшти бугарското обвинителство.

Инспекторите патуваат кон Стара Загора за да почнат да го следат местото на настанот и српскиот автобус уште оваа вечер.

„Во несреќата на АМ „Тракија“ тешко се повредени најмалку две деца. Ова го изјави портпаролот на главниот обвинител Сиика Милева.