Најсреќните денови во септември со себе носат голема моќ. Според астрологијата, идеалните датуми за правење желби се должат на позициите на небото погодни за нивна реализација

Интересен транзит се случи на 9 септември кога Месечината се пресели во знакот Риби. Од друга страна, на истиот датум започна озлогласената ретроградна Меркур.

Означува турбулентен период, некои се поемотивни, додека други фантазираат без да сакаат да се соочат со реалноста.

Месечината во Риби носи и зголемена потреба за поддршка од другите, или вие самите можете да послужите како рамо за плачење на саканата личност.

Според астролошките тврдења, овие датуми ќе бидат погодни за замислување желби поради позициите на небото погодни за реализација.

13 и 14 септември – Месечината ќе биде во знакот Бик;

19 септември – Месечината ќе биде во знакот Рак;

На 29 септември Месечината ќе биде во Шкорпија, а Венера во Вага.