Луѓето се ПОЗНАТИ дека носат секакви работи во авиони, но снимката од куфер од ЏФК во Њујорк утринава го обиколува светот.

Куфер кој патувал од Њујорк до Орландо го привлече вниманието на обезбедувањето на аеродромот поради силуетата на мачка во природна големина која се појавила на екранот.

Излезе дека контурата е во природна големина бидејќи мачката била вистинска: жива и неповредена, иако била ставена во куфер и шетана наоколу на пат кон авионот.

Стражарите биле шокирани.

И покрај тоа што секојдневно се занимаваат со сè, од нелегално огнено оружје до нелегален сос од брусница, вработените велат дека ретко наоѓаат животни во чекирана торба.

Сопственикот на куферот морал да го пропушти летот
Патникот кој патувал со лет на „Делта ерлајнс“ бил повикан да дојде да го објасни својот багаж и му кажал на обезбедувањето дека мачката не е негова.

Тој додал дека мачката му припаѓа на некој друг од неговото домаќинство и дека најверојатно се прикрала во куферот.

Патникот морал да го пропушти летот, но мачката, чие име е Смилс, е добро и не ја вознемири инцидентот.