Надлежните од Министерството за надворешни работи денеска и официјално ја објавиja потпишаната верзија од Протоколот од вториот состанок на Заедничката меѓувладина комисија со Бугарија.

Верзијата може да ја погледнете ТУКА.

Инаку, за потсетување, Протоколот беше потпишан во рамки на вториот состанок на Заедничката меѓувладина комисија со Бугарија, согласно членот 12 од Договорот за добрососедството.