Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денеска на протест пред Владата посочи дека не сака во Европа затоа што има право да се чувствува како Македонец.

Тој јасно порача Не за последниот француски предлог.

Според Мицкоски, ако Европа не е подготвена да не прими нас, ние ќе почекаме за кога ќе дојдат луѓе кои можат да го сфатат нивното мислење.

„Македонија над се“, додаде Мицкоски.