Поранешниот директор на УБК, Сашо Мијалков по повод денешниот празник објави честитка на својата Фејсбук страница.

Мијалков порача дека Македонија секогаш ги совладувала сите пречки и излегувала посилна.

-Македонија се соочувала и ќе се соочува со многу премрежја и предизвици.
Македонија секогаш ги совладувала сите пречки и излегувала посилна, затоа што ги имала своите синови и ќерки кои не се плашеле да се вложат и жртвуваат за својата татковина.
Верувам дека и сегашнава генерација има патриоти кои имаат и волја и сила и знаење да го дадат својот максимум за Македонија и да ја направат подобро место за живеење.
Нека им е вечна славата на сите кои ги положија своите животи за Македонија.
Обединети имаме сила да ја поведеме Македонија напред.
Нека ни е честит и вековен Илинден !
Да ни е вечна Македонија, напиша Мијалков.