Министерот за надворешни работи Николај Милков не се појави на седницата на Народното собрание во Софија каде што требаше да ги образложи деталите за нападот на Христијан Пендиков во Охрид.

Точката која беше најавена како сослушување на службениот министер за надворешни работи Николај Милков во врска со уште еден случај на физички напад врз Бугари и бугарски државјани во Македонија е симната од дневен ред на седницата.