Македонија издаде нова седумгодишна еврообврзница во вредност од високи 700 милиони евра. Со тие пари, 500 милиони ќе се употребат за враќање на претходно издадена еврообврзница, а останатите за буџетска поддршка. Обврзницата ќе треба да се исплати во март 2028 година. Годишната камата ќе биде 1,6%.

– Advertisement –

Прикажи повеќе