ГОТВЕЊЕТО е вештина, а добриот готвач не само што мора да има знаење, туку и да разбере како деликатно да ги комбинира вкусовите на секоја компонента. Одличните готвачи треба да бидат многу внимателни и да имаат остро чувство за вкус и естетика. Во астрологијата, овие знаци се сметаат за највешти во готвењето.

Бик

Бикот е хороскопски знак кој важи за најголем гурман. Овие луѓе посветуваат големо внимание на изборот на храна и нејзиниот квалитет. Тие се одлични во користењето техники за готвење и имаат префинето непце што им овозможува добро да ги зачинуваат јадењата и да им даде посебна нота.

Рак

Раковите сакаат да поминуваат време дома, вклучително и во кујната. Тие сакаат да ги задоволат пријателите и семејството со нивните оброци и десерти. Нивната цел е сите да бидат сити и задоволни, а за да го постигнат тоа поминуваат многу време проучувајќи различни готвачи и испробувајќи нови рецепти.

Риба

Рибите се чувствуваат одлично во кујната и секогаш се подготвени за нови предизвици. Поради својата креативна природа, сакаат да измислуваат нови јадења и да користат непознати состојки. Тие не следат рецепти и секогаш готват според сопствените чувства, а нивната љубов кон готвењето се препознава во вкусовите на нивните јадења.

Девица

Девиците се перфекционисти и тоа важи и за готвењето. Ним им е важно сè во кујната да биде уредно, чисто и на свое место. Тие внимаваат на секој детал и строго се придржуваат до упатствата во рецептот. Тие не се склони да ризикуваат и не експериментираат со нови јадења, но оние што ќе ви ги приготват ќе послужат како вистинско мало уметничко дело во вашата чинија.