НЕКОИ луѓе се полни со самодоверба и нивната самоопсесија нема граници. Таквите поединци мислат дека никој не е подобар од нив и често се појавуваат самодоволни и арогантни. Во астрологијата, луѓето родени под овие хороскопски знаци се сметаат за особено дрски:

Овен

Овие луѓе се исклучително самоуверени и егоцентрични. Тие не се плашат да преземат иницијатива, но лесно се фрустрираат кога нешто не оди според планот и потоа стануваат лути и груби. Нивниот дрзок однос често им носи потешкотии во остварувањето на целите, но и во меѓучовечките односи.

Лав

Лавовите често се ориентирани кон успехот и манипулираат со другите за да ги постигнат целите. Тие секогаш сакаат да ги прават работите на свој начин и на патот кон врвот ќе покажат голема доза на ароганција и егоизам. Тие се исклучително самоуверени и искрено веруваат дека се подобри од другите, поради што се арогантни.

Стрелец

Иако Стрелците се топли и добронамерни суштества, тие понекогаш стануваат зли во нивната желба да ги исполнат сопствените мотиви. Овие луѓе цврсто стојат зад своите цели, но не сакаат да се соочат со реалноста и тоа е она што ги води на патот на манипулација. Нивниот дрзок и груб став е одраз на незадоволство од работи на кои не можат да влијаат.