МНОГУ луѓе се чувствуваат безбедно и удобно покрај своите миленици, а тоа често го претпочитаат од излегувањето и дружењето со луѓе. Таквите луѓе може да се откажат од друштвените собири само за да поминат време со нивните крзнени миленичиња. Според астрологијата, овие знаци најмногу ги сакаат животните:

Стрелец

Стрелците се сочувствителни, топли и секогаш им помагаат на животните. Тие не само што ги обожаваат своите миленици, туку и се грижат за бездомните животни. Не можат да ја свртат главата кога ќе видат напуштено животно, па често волонтираат во здруженија и прифатилишта за животни. За нив нема поубаво чувство од тоа да знаат дека направиле нешто за доброто на напуштените животни.

Богородица

Девиците обожаваат животни. Иако миленичињата обично значат влакна низ целиот стан, дури и тоа не може да ги спречи овие љубители на чистотата да сакаат да посвојат животно. Девиците се донекаде опсесивни со своите миленици и знаат да одат до крајности за да ги заштитат. Тие често готват и подготвуваат здрави и хранливи оброци за своите миленици за да бидат што е можно поздрави и да живеат подолго.

Рак

Раковите создаваат длабоки врски со животните. Тие се исклучително посветени на своите миленици и за нив нивните влакнести шепи се рамноправен дел од семејството. Тие обично имаат многу домашни миленици и секогаш бараат нови. Бидејќи се сочувствителни, тие се чувствителни и на најмало страдање на овие беспомошни суштества, па хранењето и спасувањето на уличните животни често станува нивна секојдневна рутина.