Витусот не познава граници, па така мора да се однесуваме и ние, рече министерот за здравство на Србија, Златибор Лончар. На заедничката конференција со министерот Венко Филипче кој денеска е во работна посета на институтот „Торлак“ во Србија, Лончар додаде дека соработката помеѓу Македонија и Србија ќе продолжи за добро на граѓаните на двете земји, а на денешната средба покрај вакцинацијата, се разговарало и за сите осданати мерки кои ќе придонесат за заштита на здравствените системи и за спречување на мутациите на вирусот.

„Тоа го правевме цело време. Соработувавме и до сега, но ќе продолжиме и понатаму“, рече министерот Лончар.

– Advertisement –

Прикажи повеќе