Од денеска до 29 јануари ќе се одржи годинашниот, овој пат виртуелен Светски економски форум во Давос. На врвот на агендата на Форумот е пандемијата на ковид-19 која, како што се наведува, покажа дека ниту една институција или индивидуа не може да се справи со економските, еколошките, социјалните и технолошките предизвици на нашиот комплексен, меѓузависен свет. „Пандемијата ги забрза системските промени што беа очигледни и пред нејзината појава. Линиите на грешки што се појавија во 2020 година сега се појавуваат како клучна крстосница во 2021 година“, се наведува во најавата за годинашниот Светски економски форум во Давос

– Advertisement –

Прикажи повеќе