Физичка пресметка со клоци и боксови изби помеѓу две групи во албанскиот туристички град Саранда.

Се уште не е позната причината за инцидентот, но се сомнева дека конфликтот настанал поради површината на плажата, објави албанската национална телевизија „Топ Ченл“.

Наводно, учесниците во инцидентот поседувале и оружје, но за среча истото не е употребено.

Инаку, ноќеска нешто после полноќ во туристичкото место Велепоја се случи друг вооружен инцидент каде што убиени биле 4 лица, а две биле ранети.