Договорот на Владата со НОРМАК за концесијата на ТИРЗ ТЕТОВО е под лупа и на Обвинителството за  борба против организиран криминал и корупција. Во текот на изминатата недела достави наредби до надлежните инстутуции за обезбедување на потребната документација поврзана со постапките за јавен повик за технолошко индустриската зона, а која е неопходна за расветлување на случајот.

Во вечерашната КОД и за индиции на антикорупционерите дека со  фалсификуван записник , наместени тендери и лобирање од високи функционери норвешката фирма незаконски го добила тендерот за управување со индуструската зона на речиси еден век.

Целата сторија на КОД/Телма