Среде лето Олександр Онишченко, украинец со богато корупциско досие кое содржи и влијание со дезинфомации врз американските избори, бил во Македонија и ветувал дека ќе донесе олипмиски медал.

Во КОД за разузнавачките контроверзи на Онишченко и каква фирма сакал да формира во Македонија.