Кинеската амбасада во САД соопшти дека „политичкото рекламирање“ околу работата за пронаоѓање на потеклото на коронавирусот, ќе го отежни откривањето на потеклото на вирусот и како се проширил на луѓето.

Advertisements

Во изјавата објавена на 27 мај на интернет страницата на амбасадата се вели: „Во последно време некои луѓе го играат стариот трик на политичко рекламирање за пронаоѓањето на потеклото на Ковид-19 во светот.“

Во соопштението кое му се припишува на портпаролот на амбасадата, се вели дека Кина поддржува „сеопфатна студија за сите рани случаи на Ковид-19 откриени ширум светот и темелна истрага за некои тајни бази и биолошки лаборатории низ целиот свет.“

Прикажи повеќе