Ким Кардашијан одржа предавање пред студентите на бизнис школата Харвард.

Таа им кажа за успехот на нејзиниот бренд SKIMS, а на многу студенти им беше корисно предавањето на реалити ѕвездата.

„Мислам дека многу луѓе не ја почитуваат како некој што води компанија вредна повеќе милијарди долари. Самото учење од некој кој изградил толку успешен бизнис беше навистина возбудливо. Мислам дека приватноста без камери во собата и можноста да се има искрен разговор со неа е исто така многу вредно“, рече таа. е студент за NBC Бостон.

„Харвард очигледно ги намали своите стандарди“

Но, за некои предавањето на Ким Кардашијан беше повод за потсмев. Ким на Инстаграм покажа неколку фотографии пред универзитетот и рече дека е многу горда. Некои пишуваа дека Харвард поканил „неталентирана бизнисменка“ на предавање.

„Се надевам дека им спомнавте на студентите дека ги имате сите потребни ресурси и дека сте осигурани до тој степен што можете да правите што сакате“, „Можам да разберам дека тоа е било кој факултет, но Харвард?“, „Харвард очигледно ви ги спушти стандардите“, „Колку им плати за да се сликаат?“, „Што воопшто им кажавте на тие студенти кои и онака се веројатно попаметни од вас?“, се дел од коментарите.