Бројот на загинати и повредени, сепак, не е конечен бидејќи сè уште се проверуваат информациите од конфликтните зони, ослободените области и териториите под руска контрола.

Advertisements

Најпогоден е источниот регион на Доњецк, каде загинале или се повредени 423 деца, соопшти обвинителството. Обединетите нации соопштија дека најмалку 16.295 цивили се убиени од 24 февруари, кога започна нападот врз Украина. Москва негира дека гаѓа цивили.

Прикажи повеќе