АД ЕСМ изминатото деноноќие произведе 6.519 мегават часови електрична енергија, а набави 3 160 мегават часови, соопшти Владата.

Во Термоелектраните се произведени 4 280 мегават часови, а во хидроелелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2 239 мегават часови.

Според Владата, податоците се преземени од Диспечерскиот извештај на АД ЕСМ за 19.11.2022 година.