По операцијата под кодно име „Атос“, во која, покрај албанската полиција, беа вклучени и германската и белгиската полиција и која заврши со апсење на шест албански државјани, истрагите веќе ги презеде Специјалното обвинителство во Албанија.

КРИЕЛЕ КОКАИН ВО БАНАНИ: Португалската полиција запленила 825 килограми дрога

Две од имињата што се дел од истрагата Фјоралб и Рамазан Раја, поради врските што ги имаат со пратеникот од Социјалистистичката партија, Рахман Раја.

Во временски период од 3 години, почнувајќи од 2018 година, од оваа група се запленети 1,2 тони кокаин. Локалните медиуми објавија дека оваа група ги инвестирала своите профити во Албанија во имот, возила и банкарски сметки. Обвинителството ќе истражува хипотеки, банкарски сметки како и извештаи за трансфери направени во изминатите години.

Проверките на имотот на пратеникот се во согласност со законот за борба против мафијата, бидејќи осомничените му се внуци. Барањата за верификација ќе започнат од оваа среда и за каков било неоправдан имот ќе се бара одземање и одземање.

Вчера полицијата соопшти дека межу уапсените во акцијата се Муса Ѓикола, 34 години, Генти Балиу алијас Фламур Балиу, 37 години, жител на Тирана; Рамазан Раја, 27 години и Фиоралб Раја, 24 години, жител на Никел, Фуше Круја, Бледар Пепај, 29 години, жител на Пука, Фатмир Џецука., 33 години, жител на Лач; Во меѓувреме, другите двајца уапсени се државјанин на Литванија, К. Н и грчки државјанин на С. Ц.

КРИЕЛЕ КОКАИН ВО БАНАНИ: Португалската полиција запленила 825 килограми дрога