Во моментов во тек е евакуација на трговскиот центар „Бисер“ во населбата Аеродром. Како што дознава Алсат, дојавата не е упатена кај управата на трговскиот центар, туку пријавата е пристигната директно во полиција. Евакуирани се трговскиот „Ист Гејт“ и Железничка. Дојава за бомби преку електронска пошта имало и во неколку училишта во скопско.