Актерката Хали Бери одговори на негативните коментари на Лиса Реј Мекој, која го коментираше нејзиниот сексуален живот.

За време на шоуто Fox Soul’s Cocktails With Queens, Мекој и нејзините колешки Клаудија Џордан, Вивика А. Фокс и Сајлајн Џонсон најпрво расправаа за тоа дали Тони Брекстон е добра во кревет.

„Тони Брекстон имаше неколку добри момчиња“, рече Џордан, имплицирајќи дека тогаш таа мора да е добра во кревет.

Тогаш Мекој одговорила: „Не знаеме што прави во спалната соба. Би можела да биде како Хали Бери“.

Кога Џордан ја замолил Лиса да разјасни дали инсинуирала дека Хали е лоша во кревет, таа рекла: „Така велат. Го прочитав и го слушнав тоа“.

На Хали не ѝ требаше многу време да одговори на овие коментари.

„Прашајте го мојот човек Ван Хант, тој ќе ти каже сè што треба да знаеш“, напиша Бери на Твитер со емотикон кој плаче од смеа.

Хант не се огласи, а Мекој не одговори на објавата.

Сексуалниот живот на Бери е актуелна тема во последно време, а неодамна призна дека првиот оргазам го доживеала на 11-годишна возраст.