Директорот на Агенцијата за поддршка на претприемништвото Хајрула Мисини беше примен од неговиот турски колега Хасан Басри Курт, како и од неговиот шеф на кабинет Селим Серкан Ерџан. На средбата беше и познатиот турски стручњак Чанан Озтуран.

“На оваа повеќе од братска средба се разговараше за соработката меѓу двете дирекции, при што беше потенцирана потребата од обука на нашите кадри, меѓусебни посети и во блиска иднина, пријателите од Турција изразија подготвеност за подготовка и потпишување Меморандум за соработка меѓу агенциите. „на двете земји“, изјави Мисини за медиумите по средбите одржани во Анкара.