Премиерот на Грција Кирјакос Мицотакис изјави дека почнува издавањето на дигиталниот сертификат за вакцинација, што е уште една грчка иновација. За време на состанокот за текот на спроведувањето на националниот план за вакцинација, тој додаде дека оваа потврда не значи ограничувања, туку олеснување на движењето и патувањето, јави МИА од Атина.

„Не станува збор за никакво ограничување, туку напротив ќе ни олесни да се ослободиме од рестрикциите што сега ги наметнува Ковид-19 во патувањата на европските граѓани. Тоа е нешто што особено се однесува на нашиот туризам и перспективите на нашата економија, особено во пресрет на летната сезона, рече Мицотакис и додаде дека засега овој предлог наидува на топол прием.

– Advertisement –

Прикажи повеќе