Татко брутално го нападна и го шутираше својот син на прослава на матура во училишниот двор на место во близина на Прокупње, Србија. Брзо по овој настан кој ги вознемири децата, човекот е уапсен за семејно насилство.

Исто така му се определени мерките предвидени со Законот за спречување на семејно насилство – отстранување од семејната куќа и забрана за пристапување кон жртвите на семејно насилство.

Инцидентот се случил кога таткото на едно момче се приближил до група матуранти и го извлекол синот од толпата, по што го турнал на бетонот и започнал крвнички да го шутира.

Останатите деца во шок гледаа што се случува и сигурно од страв не си дозволија да му помогнат на

Инаку, како што можете да видите во видеото,  малтретирањето на детето го прекина храбар учител.

Видеото во продолжение може да ви биде вознемирувачко!