Среќата е нивен пријател број еден, а тие се големи среќници што токму со неа „склучиле пакт“. Овие хороскопски знаци секогаш се извлекуваат од проблемите во кои западнале и секогаш им се посреќува кога се наоѓаат во необични ситуации. Додека останатите се борат и се трудат да постигнат нешто, тие секогаш наоѓаат начин да дојдат до целта целосно безболно. Затоа многумина велат дека овие хороскопски знаци имаат повеќе среќа отколку памет, но не во буквална смисла.

Лав

Иако се многу вредни и активни, Лавовите точно знаат како да ја насочат водата да тече кон нивната воденица. Лавовите вешто манипулираат со другите и ги тераат несвесно да работат за нив, а на крајот тие ги земаат заслугите. Овие луѓе имаат најмногу среќа дури и во игрите на среќа.

Риби

Рибите заводливо излегуваат од секоја неволја и секогаш го добиваат она што го сакаат. Секогаш за влакно ги избегнуваат потенцијалните неволји и исто како Лавовите, многу добро манипулираат со другите. Сепак, она што не е во нивна корист е фактот дека личностите родени во овој хороскопски знак се многу мрзливи, па затоа поголемиот дел од животот го поминуваат барајќи полесни начини за заработка и за решавање на проблемите.

Преземено од Еспресо.мк