Британскиот главен преговарач за Брегзит, Дејвид Фрост денеска изјави дека Велика Британија повторно ќе биде целосно независна земја од 1 јануари.

Барние по трговскиот договор меѓу ЕУ и Велика Британија: Ни олесни, часовникот повеќе не отчукува

– Нашата земја повторно започнува ново патување како целосно независна држава од 1 јануари. Нашата иднина и нашиот просперитет е во наши раце. Уверен сум дека ќе напредуваме и ќе успееме, напиша Фрост на Твитер.

Мишел: Договорот со Велика Британија е најдобар исход за сите наши граѓани и компании

Трговскиот договор е постигнат денеска, една недела пред истекот на транзицискиот период на Брегзит и по повеќе од четири години откако Велика Британија излезе од ЕУ.

Фон дер Лајен: Постигнавме добар и фер договор со Велика Британија

The post Фрост: Велика Британија повторно е целосно независна држава appeared first on Слободен печат.


Фрост: Велика Британија повторно е целосно независна држава was first posted on декември 24, 2020 at 6:29 pm.