Светлината од свеќите, сијаличките, мирисот на елка и цимет, интересните чинии, прекрасните салфети….

Тоа не е најважното, ќе се согласите. Поважно е доброто друштво и вкусната храна, но кога веќе имаме добро друштво и вкусна храна доаѓаме и до декорацијата со која само сакаме да го подигнеме убавото празнично расположение.

Постојат безброј начини на кои можеме да го внесеме новогодишниот и божиќниот дух – од традиционално црвено-зелениот контраст, до веселите декорации, но и минималистичкиот декор со неутрални салфети и борови гранчиња.

Со вас споделуваме неколку идеји за несекојдневно и прекрасно празнично уредување на трпезата, слободно ископирајте ги…

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram