Очекувам одговорно празнување од страна на младите за време на празниците. Сакам да им порачам дека забавата ќе ја надоместат, животот е пред нив. Но, здравјето оваа година мора да има предност, напиша вечерва министерот за здравство Венко Филипче на својот Фејсбук профил.

– Мислете на вашите родители, баби и дедовци, но и на своето здравје.Вирусот е непредвидлив. Затоа #ПразнувајОдговорно, стои во фејсбук статусот на министерот Филипче.