Американските власти го припишаа нападот врз бразилскиот преработувач на месо JBS на хакери за кои се верува дека се поврзани со Русија и наведоа дека американските истражители работат „вредно“ за да ја изведат групата пред лицето на правдата. Истражителите го припишуваат нападот на JBS на REvil и Sodinokibi, се вели во соопштението на ФБИ, кое ги повикува сите што се жртви на сајбер напад, веднаш да се јават во бирото. REvil и Sodinokibi се две имиња за иста хакерска група со врски со Русија, според експертите за сајбер безбедност цитирани во извештаите на американските медиуми.

Advertisements

Прикажи повеќе