Секоја година, обожавателите на Божиќ го гледаат популарниот празничен филм сам дома и неговите продолженија. Но, малкумина ја забележале причината зошто родителите го забораваат малиот Кевин пред да заминат на патување.

Неодамна, 32 години по објавувањето на филмот, еден тиктокер објави објаснување зошто Кевин останува сам дома. Многумина беа прилично изненадени што претходно не го забележаа овој детал.

Таткото на Кевин ја фрли авионската карта во ѓубре

@cory_4_real #christmas #holidays #homealone #foryou #movies #ohno ♬ Oh No – Kreepa

„Гледам Home Alone сите овие години и не знаев дека таткото ја фрли картичката на Кевин“, напиша тој покрај видеото.

Имено, таткото на Кевин собрал ѓубре низ куќата и го фрлил во канта. Но, по грешка, во канта заврши и авионската карта на Кевин. Целото семејство побрза да се качи во авионот, а родителите на Кевин, бидејќи ја немаа неговата авионска карта, не сфатија дека едно од нивните деца исчезнало.

Фановите на филмот се изненадени

Луѓето во коментарите не можат да бидат изненадени бидејќи го пропуштија овој клучен детал сите овие години.

„Немаат резервен билет кога ќе влезат во авионот за да не сфатат дека го пропуштаат Кевин“, „Тато го направи тоа намерно“, „Има низа настани кои ги спречуваат да сфатат дека Кевин го нема сè додека доцна е“, „Го гледав овој филм сто пати и никогаш не го забележав ова“, се дел од коментарите под видеото кое е прегледано 4,6 милиони пати.