Турскиот претседател беше придружуван од турскиот амбасадор во Вашингтон, Хасан Мурат Мерџан, и постојаниот претставник на Туркије во Обединетите нации, амбасадорот Феридун Синирлиоглу.

Ердоган го помина времето во паркот разговарајќи со бројни минувачи, од кои еден минувач особено му се заблагодари за посредувањето во решавање на украинската криза.

Многумина од нив ја искористија можноста да се фотографираат со турскиот лидер.

Турскиот претседател денеска ќе ги прими претставниците на турските невладини организации кои работат во САД и ќе присуствува на вечера во организација на Турско-американскиот национален управен одбор.