Еминем одби 8 милиони долари за да настапи на Светското првенство минатата година. Тоа го тврди раперот 50 Cent.

Според него, за него и 50-годишниот Еминем имало понуда од девет милиони долари за настап на турнирот во Катар. Од тоа, осум милиони би отишле на сметката на Еминем, а еден милион на него. Понудата, вели тој, дошла поради нивниот настап на Супер Боул Хафтај Шоу минатата година.

„Поради Суперболот, добив барање за Светското првенство и тие имаа буџет од 9 милиони долари. Би зел еден, а потоа другите осум би биле за него“.

50 Cent, чие вистинско име е Кертис Џексон III, се обидел да преговара со раководството на Еминем, но тој не сакал да настапи, пренесува MSN.

Турнирот се соочи со контроверзии бидејќи се одржа во Катар, кој беше предмет на меѓународна осуда за кршењето на човековите права, вклучително и криминализацијата на хомосексуалноста.